Welkom op uw Pianoschool

Pianoles voor Beginners t/m Professionals
docente Tanja Ruisch

Gravenstraat 28
2405 ZE Alphen aan den Rijn

Mob: 06- 361 343 74 
email: info@uwpianoschool.nl
Testimonials van piano leerlingen
Eva
Ontspannen maar intensief bezig zijn met muziek is precies wat ik nodig heb en Tanja is daarbij een reusachtige hulp. Ze weet feilloos de oefeningen en pianostukken te vinden die me helpen dingen onder de knie te krijgen waarvan ik dacht dat het niet voor mij was weggelegd. Dank zij haar positieve benadering gaan overigens niet alleen techniek en muzikaliteit vooruit, maar ook zelfvertrouwen. Voor wie op een prettige and positief stimulerende manier met pianospelen aan de slag wil, kan ik Tanja als lerares zonder meer aanraden.
Juul
Tanja is een uitstekende docent. Ik heb als kind 10 jaar les gehad en erna ook nu en dan weer eens een paar jaar. Nu ik gepensioneerd ben, heb ik opnieuw de draad opgepakt. Tanja geeft goede aanwijzingen om mijn niveau te verbeteren, niet alleen in technisch opzicht maar ook muzikaal. Het uurtje les vliegt om en ik ga steeds vervuld van hoop en goede voornemens weg. Ik sluit me dus aan bij de beoordeling van Bianca, een aanrader!
Wim
Tanja geeft in haar lessen goede en praktisch toepasbare, begrijpelijke aanwijzingen. Die helpen je je techniek te verbeteren. Maar minstens net zo belangrijk: in Tanja's lessen staat muzikaliteit voorop. Je jaagt niet in hoog tempo allerlei stukken muziek erdoor die dan nergens naar klinken, maar begint pas aan een volgend stuk als je alle nuances van het vorige stuk hebt begrepen en tot klinken hebt gebracht.  Pas dan leer je echt muziek te maken in plaats van als een automaatje alleen maar noten te spelen. Als je het laatste wil, kan je net zo goed je computer een midifile laten afspelen. Als je het eerste wil, muziek leren maken, kan ik je Tanja zeker aanbevelen!


Bianca
Mijn leven lang wilde ik al piano leren spelen maar het kwam er nooit van. Nu ben ik 41 en uiteindelijk toch begonnen bij Tanja. En ik moet zeggen... het is nog leuker dan ik ooit had gedacht. Ik leer erg veel in het half uurtje les en ga helemaal ontspannen naar huis. Wel met de adrenaline om meteen weer verder te gaan als ik thuis kom. Tanja is een heel leuke lerares. Ze weet het met veel enthousiasme over te brengen en is ook erg positief, waar je zelf nog wel eens denkt "ik leer het nooit" kan Tanja je toch weer de juiste technieken leren zodat je het uiteindelijk toch voor elkaar te krijgen! Dus een absolute aanrader!
Mila ( 10 jaar )
Ik vind het leuk om bij Tanja piano te spelen,
Ze is een goede en leuke juf!!!!!!!.
Soms heb ik niet zo goed geleerd en dan wordt ze niet boos.
Want ze is altijd enthousiast en blij.
Ik kan je aanraden om bij Tanja pianoles te nemen!!!!!!!.

Thomas ( 14 jaar )
De lessen van Tanja zijn heel gezellig en leerzaam; ze kan goed uitleggen en daarna begrijp ik het dan ook.
Er heerst altijd een gezellige maar ook serieuze sfeer.
Ik ga altijd met plezier naar de les!Isabelle ( 17 jaar )
Tanja is nu ongeveer 2 jaar mijn piano lerares. Ik ga altijd met veel plezier naar haar les toe. Ze motiveert mij erg met haar enthousiasme en kennis over piano spelen. Met haar kennis leer ik ontzettend veel over piano spelen. Niet alleen praktisch maar ook op theoretisch gebied. In haar lessen vind ik het ook leuk dat ik zelf stukjes mag meenemen die ik wil spelen en dat zij ook stukjes meeneemt die ik kan spelen. Zo blijven de lessen erg afwisselend. Mijn les van een half uur is altijd binnen no time voorbij.

Christian ( 16 jaar )
Ik ben al ongeveer een jaartje leerling van Tanja en vind haar lessen heel leuk. Ze kan altijd duidelijke antwoorden geven op je vragen en legt alles heel goed tot in het detail uit.
Ze speelt zelf ook nog eens heel erg goed en mooi, van wat ik heb gehoord. En het is een gezellige lerares om mee te praten.
Al met al, het is een zeer goede lerares!

Linda ( 30+ jaar )
Ik heb al enkele jaren les van Tanja en ga elke keer met plezier naar de lessen toe. Ook als ik weinig 'gestudeerd' heb zijn het toch nuttige lessen. Tanja past de les altijd aan aan wat je op dat moment nodig hebt. Dit werkt erg stimulerend. Ik ben een iets oudere beginner en het vergt soms wat extra inspanningen en geduld om nieuwe dingen te leren. Tanja heeft een engelengeduld en een enorme passie voor haar vak. Niet onbelangrijk tenslotte is haar gevoel voor humor, waardoor in de lessen ook nog gelachen kan worden. Ik raad iedereen aan om Tanja te bellen als je overweegt om piano te leren spelen.
Josina ( 30+ jaar )
Sinds een paar jaar heb ik pianoles bij Tanja en dat bevalt erg goed. Tanja heeft oog voor detail, haar uitleg is duidelijk en ze helpt je vanaf het begin af aan met het zo muzikaal mogelijk leren spelen. Ze brengt dit niet over als een strenge 'juf' maar met de nodige humor. Ze past de les aan naar wat jij wilt. Vind je muziektheorie interessant? Dan gaat ze daar wat dieper op in. Tussen het beginners-lesboek door, kun je ook al snel zelf stukken meenemen die je graag wilt leren spelen. Ik kom er altijd geinspireerd om verder te oefenen vandaan.

Irma ( 57 jaar )
Een paar jaar geleden ben ik met pianoles begonnen bij Tanja. Helemaal van het allereerste begin. Want noten lezen kon ik ook nog niet. De thompsons eenvoudige leergang op de piano bouwt de kennis van zowel noten lezen als pianospelen stap voor stap op.
Ik ben inmiddels bij leergang 7! Mij zul je geen riedel horen geven op feesten en partijen, dat talent heb ik niet en dat hoeft voor mij ook niet. Elk nieuw muziekstukje om te leren zie ik als een uitdaging. De beloning is als het weer gelukt is. De mate waarin is sterk afhankelijk van de tijd die ik mezelf gun om te oefenen. Tanja legt goed uit wat de bedoeling is van het stuk en hoe het gespeeld moet worden. Ook al doe ik het voor mijn lol, Tanja wil wel dat het goed klinkt. Sommige stukken liggen me minder. Dan gaan we snel door naar de volgende. Het moet tenslotte leuk blijven.

Nella ( 49 jaar )
14 jaar geleden heb ik de piano van mijn vader gerfd. Nooit op gespeeld en op het punt gestaan hem te verkopen. Totdat ik mijn neef piano hoorde spelen en ik helemaal verkocht was. Toen ben ik bij Tanja terecht gekomen en heb al anderhalf jaar veel plezier in pianospelen. De lessen zijn leuk en leerzaam, als het moeilijk wordt en ik vraag mij af of ik een bepaald stuk ooit onder de knie zal krijgen dan weet Tanja mij altijd te motiveren en het beste uit mijzelf te halen. Met veel plezier ga ik dan weer naar huis en kan niet wachten thuis weer te gaan spelen. Ik wist niet dat het zoveel voor mij zou gaan betekenen en ben heel blij dat ik bij Tanja terecht ben gekomen.

Marick en Quirine (13 jaar en 15 jaar)
Tanja is een hele aardige pianodocente. Ze geeft goede en leuke lessen waar je veel van leert en het is altijd gezellig.
Ze is altijd heel enthousiast en kiest leuke stukken uit. Ook kun je je eigen inbreng geven wat je graag zou willen spelen.
Ze toont altijd interesse, zorgt voor een goede sfeer en snapt het als je soms niet hebt kunnen oefenen.
Kortom, neem les bij Tanja!


Stefan (18 jaar)
Ik heb nu al een paar jaar les gehad van Tanja. Bij de lessen besteedt Tanja veel tijd aan de muzikaliteit waardoor alles veel beter klinkt, ik ben ritmisch en muzikaal erg vooruit gegaan in de paar jaar dat ik les van haar heb. Ze geeft erg enthausiast les en het is zeker aan te raden.


Jesse (16 jaar)
Ik ben Jesse en ik heb nu zo'n ruim anderhalf jaar pianoles bij Tanja. Ik vind het nog altijd erg leuk en ik heb al heel veel leren spelen. Ik begon met keyboardles maar merkte al snel dat ik liever piano zou willen leren spelen. Tanja had hier geen problemen mee en ik daarom ben ik overgestapt naar pianoles.
De standaard pianoboekjes waarmee je piano leert spelen vond ik niet leuk. De liedjes vond ik saai en het ging erg sloom aangezien ik niet gemotiveerd was om deze stomme liedjes te leren spelen. Tanja snapte dit en heeft mij het stuk van Amelie aangeleerd. Vanaf toen zijn we liedjes gaan spelen die ik leuk vind (zoals de muziek van Einoudi) en dit motiveert mij heel erg. Ik ben veel gaan spelen en beleef daar veel plezier aan. Tanja stuurt mij ook liedjes op die ik misschien leuk vind. De nummers die ik wil leren spelen print ik uit en ga ik oefenen. Oftewel Tanja is erg vrij in wat je bij haar lessen doet. Dit maakt het voor mijn leuk dus ik ga nog altijd met veel plezier naar de lessen.Lianne
Ik heb keyboard les bij Tanja samen met mijn vriendin,
wat ik daar leer is de noten leren lezen en spelen op een handigen manier. Daardoor kom je steeds een stap verder als ik het niet begrijp kan ik het gewoon vragen. Nu zit ik daar bijna 1 jaar op en begon met priv les dat was ook leuk maar samen met een vriendin kan je ook van elkaar leren.  Ik vind dat je er goed leert en dat Tanja erg aardig is ik vind ook dat ik de goede muziekschool heb uitgekozen


Marinka (17 jaar)
Altijd heb ik de lessen van Tanja erg leerzaam en leuk gevonden.
Wordt er duidelijk dat ik iets nog niet helemaal snap, of dat ik van bepaalde technische termen nog nooit heb gehoord, verlaat ik de les nooit als een leek!
Ik heb ook een eigen inbreng in de lessen: wil ik een bepaald stuk spelen of ergens anders mee beginnen in de les wordt daar altijd naar geluisterd, heel fijn.
Als ik mijn jaarlijkse optreden moet voorbereiden voor een Open Podium op school en mijn aandacht moet focussen op een bepaald pianostuk, word ik daar ook goed mee geholpen. Ik krijg altijd voldoende tips over hoe ik het stuk het beste kan spelen en hoe ik de puntjes op de 'i' kan zetten.
Kortom, het is altijd weer een plezier om naar de lessen van Tanja te gaan!